Lekker eten & drinken

Lekker eten is een belangrijk onderdeel van een aangenaam verblijf. ’s Ochtends kun je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Vers fruit, koffie, thee en kruidenthee staan de hele dag voor je klaar. Bij de lunch serveren we een frisse salade en een warm gerecht. Desgewenst kun je aan einde van de middag gebruik maken van een lichte snack. Het diner bestaat steeds uit drie of vier gangen. Onze chefkoks Hester Prummel en Lucas Goldsteen zijn gespecialiseerd in de Mediterrane keuken en bereiden alle gerechten met verse en zoveel mogelijk lokale producten. Voor liefhebbers hebben we een uitstekende vegetarische keuken.

In de zitkamer kun je ontspannen napraten. Je vindt er een goedgevulde bar met wijnen, diverse speciale biersoorten en frisdranken. Deelnemers nemen zelf hun drankjes. Kranten, tijdschriften, een piano en een muziekinstallatie zijn aanwezig.

 

De chefkoks van het Balkon


Hester Prummel

Hester is een wonder in de keuken. Ze kookt maaltijden uit verschillende windstreken en verrast onze gasten keer op keer.
Ook vegetariërs komen bij Hester volop aan hun trekken.
Onze gasten vragen haar regelmatig om haar recepten en roemen haar kookkunst. 
In 2015 verscheen daarom een kookboekje, met recepten van haar en van Lucas Goldsteen.









Kookboekje 

In 2000 openden we de deuren van ons conferentie- en opleidingscentrum het Balkon in Vasse op één van de mooiste plekken in Twente.
Regelmatig vragen onze gasten naar de recepten van de  heerlijke maaltijden van onze chef-koks Lucas Goldsteen en Hester Prummel.
Een aantal ster-recepten zijn gebundeld in het kookboekje ‘Geniet ervan!’ dat te bestellen is voor € 10,- (incl. verzend- en administratiekosten) via info@hetbalkon.nl.

 

 

 

 

 

 

Een greep uit onze gerechten

Lunchgerechten

  • Soep van topinambour met gekonfijte tomaat
  • Venkelroomsoep met gemalen venkelzaad en shiitakes
  • Groene salade van roquette, pecorino en hazelnoten met een balcamicodressing
  • Tomaten gevuld met geitenkaas en rucola
  • Genuaanse tagliatelle

Snacks rond de klok van vijf

  • Tortilla met aardappelen en paddenstoelen-salade
  • Gevulde paprika (tomaat, courgette, aubergine) met salade
  • Gorgonzolataart met peer
  • Provençaalse viskoekjes
  • Bospaddenstoelen en verse knoflooksaus in bladerdeeg
  • Huisgemaakte pizza met tomaat, aubergine, courgette, olijf en mozzarella

Voorgerechten

  • Caponata met romeins gebakken brood
  • Zoutevis met paprika, rode ui, tomaat, olijf en verse koriander
  • Garnalen-appelsorbet en tomatensiroop op salade van schorseneren en meiknol met roze peper
  • Antipasti van geroosterde paprika, caviar d'aubergine, brocollisteeltjes, feta, pijnboompitjes en paddenstoelenolie 
     

Hoofdgerechten

  • Navarin van Twents lam met meiknolletjes en wortel
  • Huisgemaakte pompoen-gnocchi met gekonfijte tomaat en parmezaanse kaas
  • Kalfsbraad stuk met jus van pijnpitten en shiso, appelkruidensalade en herfstgroente
  • Eendenborst in sinaasappel-gembersaus
  • Brick met geitenkaas op risotto van venkel en paddestoelen en sherryboter

Desserts

  • Zachte chocoladetaart met sabayon van triple sec
  • Huisgemaakte citroentaart met grapefruitsorbet en gemarineerde aardbeien
  • Koffie-ijs met peren, kweeperengelei en perenlikeur
  • Pannacotta met sinaasappelcoulis

Zie ook ons fotoalbum


 

... Naar overzicht

 


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

Het Balkon staat al jaren in mijn top 3! Het is een prachtige plek. Gastvrijheid is voor mij het sleutelwoord. Dat belichamen de Balkonmedewerkers bij alles wat ze doen. De sfeer van de plek is ongeëvenaard, een combinatie van soberheid en...

Over ons conferentiecentrum

Piet en Marry Weisfelt

Weisfelt en partners opleiders

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze bedrijfstrainingen

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach