Onze pen schrijft door...

BLOG

Oh! Wat een mooi boek: De Kracht van Kwetsbaarheid

Auteur: Judith Budde -

Kwetsbaarheid is een kernthema in Voice Dialogue. We zijn als mens voortdurend kwetsbaar en onze bodyguards doen hun uiterste best om ons tegen pijn en verlies te beschermen. Over dat thema is vorig jaar een prachtig boek verschenen: de Kracht van Kwetsbaarheid van Brené Brown. Haar boek is wereldwijd een bestseller en ook in Nederland hebben veel mensen het inmiddels gelezen. Brené Brown deed 12 jaar wetenschappelijk onderzoek naar kwetsbaarheid en schaamte. In haar boek doet ze op heel toegankelijke wijze verslag van wat mensen zeggen over kwetsbaarheid en schaamte en geeft ze heldere handvatten om met deze gevoelens om te gaan. Ze toont aan dat het delen van kwetsbaarheid ons sterk maakt en onze verbondenheid met anderen vergroot. Als we ophouden met perfect te willen zijn en onze imperfectie omarmen, wordt het leven er veel fijner op. Maar dat vraagt wél moed: de moed om je kwetsbaarheid te delen, inclusief de risico's daarvan. Ik hou af en toe een spreekbeurt over dit gedachtegoed en ben verbluft over de effecten. Alleen al door iets over dit thema te horen vinden mensen de moed om anderen deelgenoot te maken van iets dat hen ten diepste bezighoudt maar tot dan toe te spannend of te moeilijk was om met een ander te delen. En ook bij het werken in teams helpt deze kennis mensen om gemakkelijker iets te delen of feedback te geven. Een aanrader, dit boek, voor trainers, coaches, leiders. En voor iedereen die zich wil bevrijden van perfectionisme en de lichtheid wil ervaren van meer jezelf te durven zijn. Uitgegeven door LEV.

Van Brené Brown verschenen dit jaar ook:

  • De moed van imperfectie. Laat gaan wie je denkt te moeten zijn.
  • Gelukkig ben ik niet de enige. Maak van je schaamte en kwetsbaarheid je kracht.

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach