Onze pen schrijft door...

BLOG

De uil zit niet in de olmen: The Meeting Owl

Auteur: René Meijer -

De Corona pandemie heeft (bijna) iedereen opgezogen in de online wereld van beeldbellen via Zoom, MsTeams, Whereby e.d. Dat hebben we allemaal geleerd met vallen en opstaan. Maar wij werden ook geconfronteerd met live trainingen (afgelopen najaar, toen dat kon), waarbij enkele deelnemers thuis moesten blijven en niet naar de trainingslocatie konden komen. Oorspronkelijk was er gehannes met laptops, tablets en mobieltjes, om toch de thuisblijvers mee te kunnen laten doen met de training. Niet ideaal, en wel frustrerend. Totdat wij de Meeting Owl ontdekten, een prachtig hulpmiddel om afwezigen mee te laten doen vanuit huis met een live bijeenkomst. Het omvat een technologisch hoogstandje in de vorm van torentje met een camera die 360 graden kan draaien, en ook microfoons en luidsprekers bezit. Je zet De Uil in het midden van de groep (op de vergadertafel of op een tafeltje in de kring), verbindt de thuisblijver via beeldbellen met het apparaat, zet een laptop waarop de afwezige te zien is op een stoel in de kring en voilà, er is contact! De camera draait automatisch in de groep naar degene die het woord voert (weliswaar met enige vertraging, maar toch); de microfoons nemen het geluid op en de thuisblijver luistert en praat mee (via de luidsprekers van de Uil). Een niet-goedkoop hulpmiddel, maar wel handig! Wij hebben geen aandelen, maar zie op internet The Meeting Owl.


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach