Ons team

Welkom bij het Balkon! Dit is wie we zijn.  

drs. René Meijer

René Meijer (psycholoog, 1956) is, samen met Judith Budde, oprichter (in 2000) en directeur van het Balkon en werkzaam als opleider, seniortrainer en -coach. Hij coacht managers en professionals, verzorgt teamtrainingen & teamcoaching en geeft opleidingen. Hij is hoofdopleider/programmamanager van onze open programma's over interventiekunde, groepsdynamica, psychopathologie en mentaliseren. Hij volgde opleidingen in de systeem- en communicatietheorie, themagecentreerde interactie, bedrijfscommunicatie, dramatechnieken, voice dialogue, coaching, groepsdynamica, mentalization based treatment en psychotherapie. 

Mensen omschrijven René als rustig, respectvol, humoristisch, scherp, inspirerend en belezen. René vindt inspiratie in het bij elkaar brengen van uiteenlopende denkwerelden en mensen. Zijn interesse gaat uit naar onbewuste processen in individu, team en organisatie.  Kijk hier voor reacties van klanten.

Boeken van zijn hand:

Artikelen van zijn hand:

  • 2016  Meijer, R.G., Mentaliserend coachen, in: Tijdschrift voor coaching, nr. 4, p. 33-38.
  • 2016   Bleumer, P. en R. G. Meijer, Zelfreflectie en inlevingsvermogen stap voor stap bevorderen, in: PsychoPraktijk, nr. 2 2016, p. 20-26.
  • 2013   Meijer, R.G., Faciliteren van openheid in een onveilig team: doe niet wat de groep zelf kan doen, verschenen in: Faciliteren zonder omwegen, red. J. Lelie en H. Haarmans, IAF Nederland (International Association of Facilitators), 2013.
  • 2013   Meijer, R.G., Mentaliseren: wie doet het niet?, verschenen in: Opleiding en Ontwikkeling, nr. 2, 2013.
  • 2011   Meijer, R.G., Mentaliserend coachen, verschenen in: Het Coachingsmethodenboek, hoofdred. Susan van Ass, Boom-Nelissen, 2011
  • 2011   Meijer, R.G., Mentaliseren: nadenken over denken en voelen, verschenen in: Loopbaanvisie nr. 3, augustus 2011.

Interviews:

Op Youtube:

Contact met René:
Email: rg.meijer@hetbalkon.nl
LinkedIn: René Meijer

 

 


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach