Bevrijden van schaduwkanten! Voor ervaren Voice Dialogue facilitators

Werken met verstoten Ikken, Masterclass

Kern van de training

Veel cliënten komen in coaching omdat ze bepaalde kanten van zichzelf graag meer zouden willen inzetten, maar dat lukt hen niet goed. Bijvoorbeeld grenzen trekken, fouten mogen maken of van zich laten horen. Ook speelsheid, creativiteit en onbezorgdheid kunnen ondergronds gegaan zijn. In Voice Dialogue is het mogelijk om verstoten kanten op een veilige manier te verkennen en hun kwaliteiten te herontdekken. Dat vraagt moed en vertrouwen van je cliënt. En het vraagt geduld en kundigheid van jou als begeleider.

Hoe kun je als Voice Dialogue facilitator spreken met deze Ikken? Hoe herken je ze? Hoe kun je verstoten Ikken uitnodigen en je cliënt helpen de kracht van deze kanten te waarderen? Hoe kun je omgaan met de schaamte, het verdriet of de angst die verstoten kanten soms oproepen? En hoe kun je je cliënt helpen om plezier te krijgen in deze Ikken? In dit programma maak je je deze vaardigheden eigen.

Voor wie?

 • Je hebt ervaring in het werken met Voice Dialogue en je wilt je je expertise verdiepen.
 • Je wilt meer ervaring opdoen in het werken met verstoten Ikken, zodat je cliënt die kanten meer tot zijn of haar beschikking krijgt.

Voorwaarde voor deelname: Je hebt onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue gevolgd (of een gelijkwaardige Voice Dialogue training elders). We veronderstellen de basistechnieken van Voice Dialogue en kennis van de Psychologie van de Ikken bekend. Heb je nog geen ervaring met Voice Dialogue? Kijk dan eens bij onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue. Heb je al ervaring met Voice Dialogue en wil je nu een intensieve opleiding volgen, kijk dan bij onze Vervolgopleiding Voice Dialogue.

Resultaat

 • Je hebt kennis van het ontstaan en de functie van verstoten Ikken.
 • Je weet hoe je verstoten kanten in je cliënt kunt herkennen.
 • Je kent de voorwaarden om veilig met verstoten kanten aan het werk te gaan.
 • Je hebt ervaring opgedaan als begeleider.

Begeleiding

De training wordt gegeven door Judith Budde en Karin Brugman (afhankelijk van het aantal deelnemers), auteurs van Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders en Ik (k)en mijn Ikken, Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue. René Meijer is een aantal dagdelen als extra opleider aanwezig, zodat iedereen onder intensieve begeleiding kan oefenen in kleine groepen. Klik hier voor informatie over hun achtergrond.

We zijn aangesloten bij de International Voice Dialogue Agreement (www.ivda.info) en volgden jarenlang trainingen bij Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue. 

Praktische informatie

Aantal dagdelen 5 dagdelen
Duur 2 dagen
Aantal deelnemers Max. 15
Locatie Genietcafé in Zutphen
Meer informatie Bij Sandra Stroot, tel. 0575-743709 of stuur een email naar info@hetbalkon.nl


 

Het programma

Opzet en werkwijze

Intake

Voor aanvang van het programma vul je een intakeformulier in. Dit formulier biedt ons informatie over je achtergrond, je motivatie voor deelname en je leerdoelen. Als je nog niet eerder bij het Balkon een training hebt gevolgd, nemen we contact met je op voor een telefonisch kennismakingsgesprek met Judith Budde.

Inhoud

1. Kennis over verstoten kanten

Je krijgt inzicht in het ontstaan van verstoten Ikken en in de functie daarvan. We gaan in op diverse ingangen om verstoten Ikken op te sporen, zoals de oordelen en zelfkritiek van je cliënt en zijn of haar dromen en dagdromen. Ook instinctieve en archetypische subpersonen komen aan bod.

2. Oefenen

Het grootste deel van de training bestaat uit oefenen. De begeleiders geven demonstratiesessies. We doen tal van korte oefeningen en je oefent zelf met het geven van sessies onder supervisie. Door op elkaar te oefenen ervaar je ook aan den lijve hoe het is om in contact te komen met je eigen verstoten Ikken.

3. Eigen praktijk

Er is gelegenheid om vragen over eigen cliënten in te brengen.

Data en kosten

Data

Groep 3 
Data binnenkort op deze site
Tweedaagse training. Beide dagen van 09.30 - 17.00 uur. 

Kosten

Programma: € 595,- (btw-vrij) inclusief lesmateriaal.
Verblijf: € 110,- (btw-vrij).

PE-punten

Erkenning NOLOC PE-punten door leden zelf aan te vragen.
Overige erkenningen N.v.t.

Verblijf

Je verblijft tijdens de cursus op een eenpersoonskamer met eigen badkamer in het Balkon in Vasse (Overijssel). Het Balkon beschikt over 19 slaapkamers, twee sfeervolle zalen, een uitgebreide vakbibliotheek, een stilte- en meditatieruimte, computer- en internetfaciliteiten, een rustige tuin en kruidentuin. In de directe omgeving zijn tal van mogelijkheden voor joggen en wandelen. In de kosten van het programma zijn opgenomen: alle overnachtingen met ontbijt, uitgebreide lunches, snacks, driegangendiners, alle koffie en thee, vers fruit, zaalhuur, toeristenbelasting en BTW.
Kijk hier waar je verblijft. 

Reacties klanten

 1. Super, deze masterclass. Een goede verdieping in het werken met Voice Dialogue. Met uitstekend begeleiding.

  Annelies Manders - Annelies Manders Coaching en Outplacement - coach
 2. Prima training. Ik kijk er goed op terug en vond het leerzaam om gericht met verstoten ikken aan de slag te gaan. Ik heb er zeker handvatten voor gekregen. Ik vind jullie als opleiders een goed stel. Jullie vullen elkaar uitstekend aan en ik vind het prachtig om te zien hoe jullie spontaan een sessie neerzetten. Ook de humor en luchtigheid waardeer ik zeer. 

  Annelies van Schaik - Petta Coaching & Advies - coach
 3. Goede training met prettige opbouw, eerst op speelse wijze erin komen en daarna het 'serieuze werk'. Prettige interactieve werkvormen. Warme begeleiding, scherp in de feedback en gedegen. En het is altijd fijn om weer even in het Balkon te mogen vertoeven. Eenvoud maakt rustig. Eten heerlijk! 

  Anoniem - - trainer/coach
 4. Leerzame en verrijkende training. De werkvormen en opbouw maakte dat de aandacht bleef en vooral het uitwisselen van sessies heb ik zeer gewaardeerd. Zorgvuldige begeleiding met kennis van zaken. 

  Astrid Wols - Academ - therapeut/trainer
 5. Bijzonder inspirerende masterclass. Smaakt naar meer.
  Met heldere, veilige, deskundige, warme en vrolijke begeleiding.
  De locatie is geweldig: mooi, sfeervol, lekker eten, gastvrij.

  Carla van Weelie - Grow2Care - trainer/coach
 6. Zeer goed. Bouwt goed voort op de al aanwezige ervaring. De hele cursus ademt transparantie en lichtvoetigheid, waardoor verstoten duivels en brutale honden de ruimte krijgen en er ook nog veel gelachen kan worden. De werkwijzen bieden een fijne afwisseling en combinatie van theorie - die nooit saai wordt - en oefenen. De toepasbaarheid is hoog. Ik ga er meteen mee aan de slag. De combinatie van de opleiders maakt het geheel zo leerzaam, leuk en effectief. De samenwerking verloopt naadloos, waarbij Judith de serieuzere bedachtzame kant vertegenwoordigt en Karin illustreert met verhalen en een grap en een grol. Aangevuld met de rustige respectvolle begeleiding van René. Samen bereiken jullie precies de goede mix van inhoud en sfeer.

  Charlotte Keijzer - - coach, intervisie- en dialoogbegeleider
 7. Ik heb intens genoten en voeding en inspiratie gekregen. Als mens en als professional in een veilige omgeving kunnen werken met twee kanjers van enthousiaste open trainers. Ik voelde me erg uitgenodigd mezelf te zijn o.a. doordat jullie zo heerlijk jezelf waren. En lekker, die humor die ook de nodige lichtheid in het geheel bracht. Ben primairder en directer gaan werken met cliënten. Heerlijke plek, weg van alles.

  Joost Tijdink - Bureau Tijdink - trainer/coach
 8. Ik vond het een mooi opgebouwde, leerzame en intensieve training waar ik weer veel inspiratie heb opgedaan. De afwisseling en hetgeen ik ondervonden heb in de sessies kan ik zeker toepassen in mijn werkpraktijk. Het stimuleert ook om Voice Dialogue nog meer in te zetten. Werken met Judith voelt als thuiskomen en de droge humor en prettige betrokkenheid van Karin spreken me aan. Altijd prettig om in het Balkon te zijn en de gastvrijheid te voelen, de stilte te ervaren en verwend te worden met heerlijke fantasierijke gerechten van de koks.

  Karin Pittie - PittieCommunicatie - trainer/coach
 9. Het was een waardevolle masterclass. Ik heb weer veel kunnen oefenen en doordat het een kleine groep was, was er veel aandacht vanuit de trainers. Enorm goed toepasbaar. Ik kan er direct mee aan de slag. Judith Budde is een fijn mens, die de groep op een leuke en goede manier begeleid. Ze ziet en hoort veel en benoemt dat ook in haar feedback. 

  Manon Janssen - ForFinancials BV - eigenaar / intermediair voor financiële interim professionals en opdrachtgevers / coach
 10. Deze training was een bron van inspiratie voor deze coach en haar subpersonen. Met een hecht doortimmerd en origineel programma en zeer toepasbaar in mijn praktijk. Niet goedkoop, maar kwaliteit ontvang ik zeker bij het Balkon. Superprofessionele organisatie. 

  Margreet Smilde - Smilde CommunicatieTrainingen - psycholoog/coach/trainer/bemiddelaar
 11. Waardevolle dagen. Het thema 'de verstoten ikken' is verdiepend voor mezelf en in mijn rol als trainer/coach. Betrokken, kundige en heldere begeleiding.

  Mirjam Gosselink - - trainer, coach, docent drama, regisseur
 12. Erg goede training. Geeft een verdieping op de materie met goede toepasbaarheid. Deskundige, inlevende en persoonlijke trainers en een heerlijke en rustgevende locatie, goed verzorgd door het eten en de details.

  Suzanne van Oosten - Van Oosten coaching, training, therapie - psycholoog

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach