Verdiep je expertise in het werken met Voice Dialogue!

Werken met de kracht van kwetsbaarheid, Masterclass

Kern van de training

Kwetsbaarheid is een kernbegrip in de Voice Dialogue.

Onze primaire Ikken beschermen ons voortdurend tegen onze gevoelens van kwetsbaarheid en proberen te voorkomen dat we pijn lijden of dat er iets mis gaat. In Voice Dialogue gaat het erom opnieuw in contact te komen met deze onderliggende kwetsbaarheid en de gevoeligheid van het innerlijke Kind. Zodat de cliënt die gevoelens weer tot zijn of haar beschikking krijgt en er meer bewustzijn over heeft. Dat leidt tot meer verbondenheid, intimiteit, moed en meer keuzevrijheid.

In deze Masterclass verdiep je je expertise in het werken met kwetsbaarheid. We gebruiken de kennis van Hal en Sidra Stone uit de Voice Dialogue en werken ook met andere bronnen waaronder het wetenschappelijke onderzoek van Brené Brown naar kwetsbaarheid, perfectionisme en schaamte.

Voor wie?

 • Je hebt ervaring in het werken met Voice Dialogue en je wilt je je expertise als facilitator verdiepen.
 • Je wilt meer ervaring opdoen in het werken met de onderliggende kwetsbaarheid, zodat je cliënt die meer kan ervaren en toelaten vanuit het Bewuste Ego.

Voorwaarde voor deelname: Je hebt onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue gevolgd (of een gelijkwaardige Voice Dialogue training elders). We veronderstellen de basistechnieken van Voice Dialogue en kennis van de Psychologie van de Ikken bekend. Heb je nog geen ervaring met Voice Dialogue? Kijk dan eens bij onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue. Heb je al ervaring met Voice Dialogue en wil je nu een intensieve opleiding volgen, kijk dan bij onze Vervolgopleiding Voice Dialogue.

Resultaat

 • Je hebt kennis het kernbegrip kwetsbaarheid;
 • Je weet waarin je zelf als begeleider kwetsbaar bent en wat het vraagt om kwetsbaarheid toe te laten en te omarmen;
 • Je kent de voorwaarden om veilig met kwetsbaarheid te werken.
 • Je hebt ervaring opgedaan als begeleider.​

Begeleiding

De training wordt gegeven door Judith Budde en (afhankelijk van het aantal deelnemers) Karin Brugman, auteurs van Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders en Ik (k)en mijn Ikken, Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue. René Meijer is een aantal dagdelen als extra opleider aanwezig, zodat iedereen onder intensieve begeleiding kan oefenen in kleine groepen. Klik hier voor informatie over hun achtergrond.

We zijn aangesloten bij de International Voice Dialogue Agreement (www.ivda.info) en volgden jarenlang trainingen bij Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue. 

Praktische informatie

Aantal dagdelen 5 dagdelen.
Duur 2 dagen.
Aantal deelnemers Max. 15.
Locatie het Balkon in Vasse
Meer informatie Bij Sandra Stroot, tel. 0575-743709 of stuur een email naar info@hetbalkon.nl

 

 

Het programma

Opzet en werkwijze

Intake

Voor aanvang van het programma vul je een intakeformulier in. Dit formulier biedt ons informatie over je achtergrond, je motivatie voor deelname en je leerdoelen. Als je nog niet eerder bij het Balkon een training hebt gevolgd, nemen we contact met je op voor een telefonisch kennismakingsgesprek met Judith Budde.

Inhoud

1. Kennis over kwetsbaarheid

Je krijgt inzicht in de achtergronden van onze gevoelens van kwetsbaarheid en waarom we onszelf daar voortdurend tegen beschermen. We putten hiervoor uit de Voice Dialogue van Hal en Sidra Stone, het werk van Sue Johnson over kwetsbaarheid in relaties, de theorie van Bowly over hechting en het wetenschappelijke onderzoek van Brené Brown naar kwetsbaarheid en perfectionisme.

2. Oefenen

Het grootste deel van de training bestaat uit oefenen. De begeleiders geven demonstratiesessies. We doen tal van korte oefeningen en je oefent zelf met het geven van sessies onder supervisie. Door op elkaar te oefenen ervaar je ook aan den lijve hoe het is om in contact te komen met je eigen kwetsbaarheid en wat een facilitator kan doen om je daarin op een heilzame manier te begeleiden.

3. Eigen praktijk

Er is gelegenheid om vragen over eigen cliënten in te brengen.

Data en kosten

Data

Data binnenkort op deze site
Tweedaagse training. 
Beide dagen van 09.30 - 17.00 uur.

Kosten

Programma: € 595,- (btw-vrij) inclusief lesmateriaal.
Verblijf: € 120,- (btw-vrij).

 

PE-punten

Erkenning NOLOC PE-punten door leden zelf aan te vragen.
Overige erkenningen N.v.t.

Verblijf

Je verblijft tijdens de cursus op een eenpersoonskamer met eigen badkamer in het Balkon in Vasse (Overijssel). Het Balkon beschikt over 19 slaapkamers, twee sfeervolle zalen, een uitgebreide vakbibliotheek, een stilte- en meditatieruimte, computer- en internetfaciliteiten, een rustige tuin en kruidentuin. In de directe omgeving zijn tal van mogelijkheden voor joggen en wandelen. In de kosten van het programma zijn opgenomen: alle overnachtingen met ontbijt, uitgebreide lunches, snacks, driegangendiners, alle koffie en thee, vers fruit, zaalhuur, toeristenbelasting en BTW.
Kijk hier waar je verblijft. 

Reacties klanten

 

 


 1. Prima masterclass, zowel qua inhoud, begeleiding als opbouw. Doordat het een kleine groep was konden we met twee begeleiders intensief aan het werk en konden jullie goed inspelen op onze behoeften. Ik kan dit uitstekend toepassen in mijn praktijk. Fijne accommodatie, heerlijk eten en goed verzorgd.

  Annelies van Schaik - Petta Coaching & Advies - coach
 2. Heel fijn. Met aandacht voor iedereen en voor de behoeften. Veel geoefend. Ik weet weer waarom ik coachen leuk vind en wat mijn kracht daarin is. 

  Brigit de Bruin - Kadaster - adviseur
 3. Ik vond het een goede masterclass. Heb geleerd wat ik wilde leren. Super begeleiding, inspirerend. Wellicht is de titel 'Werken met kwetsbaarheid' passender. Als met kracht 'impact' wordt bedoeld, dan is het natuurlijk wel een hele goede titel. Zo heb ik e.e.a ook ervaren.

  Carla - - zelfstandig trainer/coach
 4. Erg fijn, voorbijgevlogen. Zeer toepasbaar, niet alleen in eigen praktijk maar ook in het dagelijks leven. 

  Eeke Wizman - Sense of Direction training & coaching - trainer/coach
 5. Goed! Goed in contact gekomen met kwetsbaarheid faciliteren en ook eigen kwetsbaarheid als facilitator. Heel toepasbaar.

  Jetske Zijlstra - Zijlsta en Zo - trainer/coach
 6. Afwisseling van info en vooral veel oefenen is fijn. Fijn dat jullie inspelen op vragen, zoals Voice Dialogue in groepen. Judith, je bent zoals altijd deskundig, stimulerend, speels en to the point in jouw begeleiding. Heerlijk! René: mooie interventies met nieuwe inzichten. De accommodatie is fantastisch: geeft een vakantiegevoel, even helemaal verwend worden. Ik kom graag in jullie centrum, in de mooie omgeving waar het fijn wandelen is tussen de sessies door.

  Joke van der Ven - La Chance - trainer/coach
 7. De training biedt een rijke leeromgeving met verrijkende aanpakken en ondersteuning van twee masters. Voedend en verdiepend. De Voice Dialogue demonstratie van Judith Budde met een deelnemer was voor mij het hoogtepunt. Prettig om veel te oefenen en van anderen te leren. Voor mij heel belangrijk om de Voice Dialogue techniek weer scherp te hebben en technisch weer te zien wat er toe doet en hoe je als coach op de cliënt kunt afstemmen. 

  Margriet Schut - Kessels & Smit, The Learning Company - adviseur/coach
 8. Fijne dagen. Ik heb verdiepingsmogelijkheden gekregen in het werken met Voice Dialogue. Met name het perspectief vanuit de kwetsbaarheid is bijzonder aanvullend. Uitstekende begeleiding van Judith die zelf continue het voorbeeld is van ZIJN. En ook heerlijk relativerend. René's inbreng met grote mildheid en scherpzinnigheid. De accommodatie is een warm bad in een fantastische omgeving. Dank voor de mooie dagen!

  Marieke Harbers - Move to B - trainer/coach/adviseur
 9. Enerverend en leerzaam, goed gestructureerd en met een logische opbouw. Vakbekwame begeleiding. Prachtige locatie en een geweldig goede sfeer. 

  Marleen Endeveld - Sociaal-Economische Raad - loopbaanadviseur

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach