Verbreed je repertoire als Voice Dialogue facilitator!

Speels werken met Ikken in groepen, Masterclass

Kern van de training

Hoewel Voice Dialogue ontwikkeld is als methode voor het werken met individuen, leent het gedachtegoed zich ook uitstekend voor het werken in groepstrainingen en teams. Met technieken uit de Psychodrama kunnen vragen van een individuele deelnemer uitgespeeld worden in de groep. We noemen dat Voicedrama. Daarnaast zijn er tal van oefeningen waarin deelnemers met elkaar aan de slag kunnen met de Psychologie van de Ikken. Tot slot kijken we naar hoe Voice Dialogue gebruikt kan worden voor het verbeteren van samenwerking binnen teams. 

Voor wie?

  • Je hebt ervaring in het werken met Voice Dialogue en je wilt je je expertise als facilitator verdiepen.
  • Je wilt Voice Dialogue en de Psychologie van de Ikken gebruiken in groepen.

Voorwaarde voor deelname: Je hebt onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue gevolgd (of een gelijkwaardige Voice Dialogue training elders). We veronderstellen de basistechnieken van Voice Dialogue en kennis van de Psychologie van de Ikken bekend. Heb je nog geen ervaring met Voice Dialogue? Kijk dan eens bij onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue. Heb je al ervaring met Voice Dialogue en wil je nu een intensieve opleiding volgen, kijk dan bij onze Vervolgopleiding Voice Dialogue.

Resultaat

  • Je leert werken met de basistechnieken van Psychodrama.
  • Je kent diverse (speelse) oefeningen voor het werken met Voice Dialogue in groepen en teams.
  • Je hebt ervaring opgedaan als begeleider.

Literatuur

​Begeleiding

De training wordt gegeven door Judith Budde en (afhankelijk van het aantal deelnemers) Karin Brugman, auteurs van Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders en Ik (k)en mijn Ikken, Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue. Klik hier voor informatie over hun achtergrond. We zijn aangesloten bij de International Voice Dialogue Agreement (www.ivda.info) en volgden jarenlang trainingen bij Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue. 

Praktische informatie

Aantal dagdelen 5 dagdelen
Duur 2 dagen
Aantal deelnemers Maximaal 15
Locatie het Balkon in Vasse
Meer informatie Bij Sandra Stroot, tel. 0541-518194 of stuur een email naar info@hetbalkon.nl

 

 

Het programma

Opzet en werkwijze

Intake

Voor aanvang van het programma vul je een intakeformulier in. Dit formulier biedt ons informatie over je achtergrond, je motivatie voor deelname en je leerdoelen. Als je nog niet eerder bij het Balkon een training hebt gevolgd, nemen we contact met je op voor een telefonisch kennismakingsgesprek met Judith Budde.

Inhoud

1. Basistechnieken van Voicedrama en dramatechnieken
De opleiders geven theorie en demonstreren basistechnieken voor het spelen met subpersonen in groepen, zoals het kiezen en inrollen van een tegenspeler, rolwissel, dubbelen, terzijde en het  induceren van een subpersoon in een groepssetting.

2. Ervaren van diverse werkvormen
De opleiders demonstreren diverse speelse werkvormen voor het werken met de psychologie van de ikken in groepen en teams. Je ervaart deze werkvormen aan de lijve en oefent ermee.

3. Experimenteren met werkvormen voor vragen uit je eigen praktijk
Er is gelegenheid voor het inbrengen van eigen praktijksituaties, waarin jij met Voice Dialogue en de Psychologie van de ikken zou willen werken en je experimenteert met passende werkvormen voor die vraag.  

Literatuur

We maken gebruik van het boek Drama in bedrijf. werken met dramatechnieken in training en coaching van Lex Mulder en Judith Budde (Thema, 2006). Aanschaf is facultatief thema.nl, bol.com, managementboek.nl) en het is ook bij ons verkrijgbaar. 

Data en kosten

Data

Data 2018 binnenkort op deze site

De cursus omvat 2 aaneengesloten dagen.
Het programma start op dag 1 om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur op dag 2.

Kosten

Programma: € 630,- inclusief lesmateriaal.
Verblijf: € 155,- inclusief BTW en toeristenbelasting.

PE-punten

Erkenning NOLOC PE-punten door leden zelf aan te vragen.
Overige erkenningen N.v.t.

Verblijf

Je verblijft tijdens de cursus op een eenpersoonskamer met eigen badkamer in het Balkon in Vasse (Overijssel). Het Balkon beschikt over 19 slaapkamers, twee sfeervolle zalen, een uitgebreide vakbibliotheek, een stilte- en meditatieruimte, computer- en internetfaciliteiten, een rustige tuin en kruidentuin. In de directe omgeving zijn tal van mogelijkheden voor joggen en wandelen. In de kosten van het programma zijn opgenomen: alle overnachtingen met ontbijt, uitgebreide lunches, snacks, driegangendiners, alle koffie en thee, vers fruit, zaalhuur, toeristenbelasting en BTW.
Kijk hier waar je verblijft. 


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

Het Balkon staat al jaren in mijn top 3! Het is een prachtige plek. Gastvrijheid is voor mij het sleutelwoord. Dat belichamen de Balkonmedewerkers bij alles wat ze doen. De sfeer van de plek is ongeëvenaard, een combinatie van soberheid en...

Over ons conferentiecentrum

Piet en Marry Weisfelt

Weisfelt en partners opleiders

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze bedrijfstrainingen

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach