Voor ervaren Voice Dialogue facilitators die hun expertise willen uitbreiden.

Vervolgopleiding Voice Dialogue

Kern van de opleiding

Voice Dialogue is meer dan het werken met delen. De mate waarin een cliënt verandering en persoonlijke groei bereikt hangt af van de mate waarin zich een Bewust Ego Proces heeft ontwikkeld. Zonder dit proces is Voice Dialogue slechts een techniek waarmee je verschillende subpersonen in iemand kunt interviewen. Daarom zoomen we tijdens de Vervolgopleiding dieper in op hoe je dit proces versterkt en op de verschillende niveaus van transformatie. Heb je in de Basistraining geleerd hoe het is om met verschillende ikken te praten, in de Vervolgopleiding gaan we daarin een paar stappen verder. Je oefent met gevorderdenvaardigheden voor het faciliteren en leert steeds subtieler af te stemmen op de subpersoon waarmee je in gesprek bent. 

Vragen die centraal staan in dit programma:
* Hoe zorg je ervoor dat subpersonen die misschien nog geen naam hebben zich laten zien in relatie tot jou, de facilitator?
* Hoe werk je veilig met het Innerlijke Kind?
* Hoe kun je verstoten ikken uitnodigingen en ontmoeten?
* Hoe werk je vakkundig met de Innerlijke Criticus?
* Hoe zorg je ervoor dat je niet over subpersonen praat maar ze werkelijk uitnodigt om in levende lijve aanwezig te zijn? 

Er zijn in ieder blok demonstratiesessies. Centraal in elk blok staat het zelf oefenen met het geven van Voice Dialogue sessies aan de hand van eigen materiaal van de deelnemers. Als begeleider krijg je feedback op je aanpak. Door veel sessies te geven, te krijgen en te zien verdiep je je inzicht. Na afloop ben je in staat om uiteenlopende vragen van cliënten adequaat en diepgaand met Voice Dialogue te begeleiden. Kijk hier voor meer informatie over het programma.

Voor wie?

Je bent een ervaren coach, trainer, therapeut met enige ervaring met Voice Dialogue en je wilt expertise als facilitator verdiepen en uitbreiden. Voorwaarde voor deelname is dat je onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue hebt gevolgd of elders een gelijkwaardige Voice Dialogue training van minimaal 3 dagen hebt gevolgd. 

 • Heb je nog geen ervaring met Voice Dialogue en wil je eerst kennismaken? Doe dan mee aan onze online Avondworkshop Kennismaken met Voice Dialogue.
 • Na deze Vervolgopleiding kun je je nog verder specialiseren in level 3: de Masteropleiding.

Resultaat

- Je beheerst de gevorderde technieken van de Voice Dialogue methode.
- Je werkt diepgaand met uiteenlopende vragen en met verschillende cliënten.
- Je hebt ervaring in het faciliteren van verstoten en kwetsbare subpersonen en kent diverse ingangen om met deze delen contact te maken.
- Je hebt ervaring met het werken met de Innerlijke Criticus en je kent de randvoorwaarden daarvoor.
- Je bent in staat het proces dat zich tussen jou en de cliënt voordoet te gebruiken voor de coachvraag.
- Je hebt oog voor onzichtbare aspecten die de communicatie beïnvloeden en werkt hiermee.
- Je combineert Voice Dialogue met eerder opgedane bagage en integreert het in je coachingspraktijk.

Begeleiding

De training wordt gegeven door Judith Budde en (afhankelijk van het aantal deelnemers) Karin Brugman, auteurs van 'Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders' en  'Ik (k)en mijn Ikken, Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue'). René Meijer is een aantal dagdelen als extra opleider aanwezig. Er zijn dus een groot deel van de opleiding 3 opleiders aanwezig, zodat iedereen onder intensieve begeleiding kan oefenen in kleine groepen. Klik hier voor informatie over hun achtergrond.
We zijn aangesloten bij de International Voice Dialogue Agreement (www.ivda.info) en volgden jarenlang trainingen bij Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue. 

Praktische informatie

Aantal dagdelen 9 dagdelen 
Duur 2 x 2 dagen + 1 dagdeel oefengroep + 1x online groepssupervisie + 1x individuele supervisie (na afloop opleiding)
Studiebelasting ca. 25 uur voor literatuurstudie
Aantal deelnemers Maximaal 12
Locatie het Genietcafé in de historische binnenstad van  Zutphen, op 8 minuten lopen van het station.
Meer informatie bij Sandra Stroot, tel. 0575-743709 of stuur een email naar info@hetbalkon.nl

 

Het programma

Intake

De Vervolgopleiding begint met het invullen van een intakeformulier. Heb je je Voice Dialogue Basistraining niet bij ons, maar elders gevolgd, dan maakt opleider Judith Budde graag ook telefonisch met je kennis. Wij nemen dan contact met je op om een afspraak te maken en bekijken gezamenlijk of de opleiding aansluit bij jouw situatie en leerwensen. We bespreken de opzet, inhoud en werkwijze van de opleiding.

Twee blokken 

Je leert Voice Dialogue het beste door kijken, ondergaan en zelf doen. Aan de hand van demonstratiesessies zie je direct hoe theoretische concepten in de praktijk worden toegepast. Ieder blok begeleid je zelf Voice Dialogue sessies. Je krijgt feedback van de opleiders en de andere deelnemers. Een deel van de opleiding zijn er 3 opleiders tegelijk aanwezig om intensief onder supervisie te kunnen oefenen. Na iedere sessie houden we een technisch- theoretische nabespreking. Welke keuzes heb je gemaakt? Met welk effect? Welke alternatieven zijn er? In de rol van cliënt ervaar je de effecten van Voice Dialogue aan den lijve en leer je je eigen innerlijke krachtenveld beter kennen. We besteden veel aandacht aan de toepassing in je eigen werksituatie. Lastige situaties uit je praktijk komen volop aan de orde.

Blok 1: Werken met kwetsbaarheid
In dit blok krijg je inzicht in de achtergronden van onze gevoelens van kwetsbaarheid en waarom we onszelf daar voortdurend tegen beschermen. Je vergroot je gevoeligheid voor het herkennen van kwetsbaarheid en leert zorgvuldig werken met kwetsbare delen. Hoe kun je een gevoelig deel zó faciliteren dat het zich uitgenodigd voelt? Ook besteden we dit blok aandacht aan het herkennen van poortwachters. We putten uit het gedachtengoed van Voice Dialogue, de theorie van Bowlby over hechting en het wetenschappelijke onderzoek van Brené Brown naar kwetsbaarheid en perfectionisme. Het uiteindelijke doel van een Voice Dialogue sessie is het ontwikkelen van een Bewust Ego. Je verdiept je expertise in het begeleiden hiervan.

Blok 2: Werken met de Innerlijke Criticus en met verstoten ikken
In dit blok richten we ons op het werken met de innerlijke Criticus en op het ontstaan van verstoten Ikken en hun functie. Je ontdekt de diverse ingangen om verstoten Ikken op te sporen, zoals de oordelen en zelfkritiek van je cliënt en zijn of haar dromen en dagdromen. Je leert hoe je een verstoten ik zó kunt faciliteren dat deze kant tot leven kan komen in de sessie. Je ontwikkelt je sensitiviteit voor nonverbale informatie en je antenne voor de energetische kant van dit werk. Tot slot werken we aan de integratie van de Voice Dialogue methode in je eigen praktijk. Hoe kun je Voice Dialogue combineren met andere coachingsmethoden?

Oefengroep

Tussen de blokken in kom je minimaal 1x een dagdeel bijeen in kleine groepen om te oefenen met Voice Dialogue sessies. Ervaringen in deze oefensessies worden besproken in het tweede trainingsblok.

Groepssupervisie

Tussen blok 1 en blok 2 is er een online groepssupervisie.  

Individuele supervisie na afloop

Na afloop van de training krijgt iedere deelnemer een half uur individuele supervisie met Judith Budde (telefonisch of online) over de ervaring in de eigen praktijk.

Literatuurstudie

Actief bestuderen van literatuur en cd’s/dvd’s is een onderdeel van de opleiding.
Aan te schaffen literatuur:
* Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders, Judith Budde en Karin Brugman, uitgeverij Thema, Zaltbommel, 2016. 
* Oog in oog met kwetsbaarheid, Marijke Leys, Uitgeverij Boom, Amsterdam 2018.
Onze eigen boeken en de boeken en CD's van Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue, zijn bij ons te verkrijgen.

Data en kosten

Data

Groep 10 - 2021

Intakegesprek: op afspraak
Blok 1: maandag 1 en dinsdag 2 november 2021
Blok 2: maandag 6 en dinsdag 7 december 2021
Elke opleidingsdag start om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur.
Online groepssupervisie: 18 november of 23 november 2021 van 09.30 - 11.00 uur (je kunt op een van deze data meedoen). 
 

Groep 11 - 2022

Intakegesprek: op afspraak
Blok 1: maandag 16 en dinsdag 17 mei 2022
Blok 2: dinsdag 21 en woensdag 22 juni 2022
Elke opleidingsdag start om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur.
 

Kosten

LVD groep 10:
Opleiding : € 1225,-  (btw-vrij) incl. lesmateriaal en supervisie.
Verblijf: € 240,- (btw-vrij) voor koffie/thee, 4x uitgebreide lunch en zaalhuur.
Literatuur: ca. € 56,00 voor 2 zelf aan te schaffen boeken.

Vanaf LVD11:
Opleiding : € 1350,-  (btw-vrij) incl. lesmateriaal en supervisie.
Verblijf: € 240,- (btw-vrij) voor koffie/thee, 4x uitgebreide lunch en zaalhuur.
Literatuur: ca. € 56,00 voor 2 zelf aan te schaffen boeken.

Bovengenoemde kosten zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Locatie

De opleiding vindt plaats in het Genietcafé, een sfeervolle en historische locatie in de middeleeuwse binnenstad van Zutphen, op 8 à 10 minuten lopen van het station. Mocht je in Zutphen willen overnachten, dan zijn we je graag van dienst met advies over lokale hotels en B&B's en restaurants voor je diner. 

PE-punten

NOLOC 36 PE-punten
 
NOBCO 24 PE-uren 
 
ABvC 23 PE-punten
 
OOA Certified Management Consultants kunnen zelf PE-punten aanvragen
 
NIP 30 PE-punten, verdeeld over de categorieën A&G Klinische Kennis (5), A&G Klinische Vaardigheden (10), A&O Kennis (5) en A&O Vaardigheden (10). 

Verblijf

De locatie van de opleiding

De opleiding vindt plaats in het sfeervolle GenietCafé, gelegen in een bijzonder hofje in de middeleeuwse binnenstad van Zutphen, op 8 à 10 minuten lopen van het station. In de kosten van het verblijf zijn opgenomen: alle koffie/thee, 4x een uitgebreide lunch en het gebruik van de zalen.

Overnachten in Zutphen

Wil je in Zutphen overnachten? Dit zijn enkele mogelijkheden.

In het stadscentrum, op loopafstand van het station en de locatie van de opleiding:

Hampshire Hotel - 's Gravenhof Zutphen 
's Gravenhof 6
7201 DN Zutphen
www.hotelsgravenhorst.nl

Broederenklooster
Rozengracht 3
7201 JL Zutphen
www.broederenklooster.nl

B&B Die Schuyt
's Gravenhof 20
7201 DN Zutphen
www.overnachtenzutphen.nl

B&B Dat Bolwerck
Zaadmarkt 112
7201 DE Zutphen
www.datbolwerck.nl/bed-and-breakfast

B&B119
Laarstraat 119
7201 CD Zutphen
www.bnb-119.nl

B&B Bed & Sauna
Deventerweg 115 (10 minuten lopen vanaf station Zutphen)
7203 AE Zutphen
www.bedensauna.nl

Logement Het Achterhuis
Halterstraat 9
7201 MV Zutphen
http://www.hetachterhuis.com/

B&B Aan de Berkel
Berkelsingel 9
7201 BK Zutphen
www.bnb-aandeberkel.nl

Stadshotel Proeflokaal 't Oer
Marspoortstraat 19
7201 JA Zutphen
www.proeflokaaltoer.nl/proeflokaal-zutphen

Airbnb Charmant rijksmonument in het centrum van Zutphen
Broederenkerkhof 19
7201 JR Zutphen
T. 06-23915504
Zie www.airbnb.nl 

De VVV van Zutphen heeft een website waar ook veel logeeradressen opstaan: www.inzutphen.nl

Buiten het centrum en in de nabije omgeving

Op de website https://www.bedandbreakfast.nl zijn diverse B&B’s in de nabije omgeving van Zutphen te vinden. Daar staan veel leuke adressen bij.

Hieronder nog een paar suggesties voor B&B's en hotels buiten het centrum en in de omgeving van Zutphen:

Tiny House Stilleven
Barchem (bij Lochem)

Fletcher Resort-Hotel Zutphen
De Stoven 37
7206 AZ  Zutphen
www.hotelzutphen.nl

Hotel Loetje
Hoofdstraat 26
7213 CW Gorssel
(een uitstekende busverbinding brengt je in 10 minuten van Gorssel naar Zutphen en dan is het nog een paar minuten lopen).
www.gorssel.loetje.nl

Landhotel de Hoofdige Boer
Dorpsstraat 38
7218 AH Almen
(Met een heerlijke tuin en een uitstekende keuken)
www.dehoofdigeboer.nl

Reacties klanten

 1. Zéér positief. Ik heb veel geleerd, zowel als facilitator als persoonlijk. Prettige afwisseling theorie/praktijk. Oefenen zeer waardevol. Je gaat gelijk aan de slag met het geleerde. Dat maakt het voor mij levendig.

  Annemieke Bergsma - Ministerie van SZW - mobiliteitsadviseur
 2. Helemaal goed. Mooie opzet, niets meer aan doen!

  Bart van Mulkom - Splinter&deWinter - coach/theatermaker
 3. Een 9 voor deze opleiding! Fijne opzet. Goed dat er ruimte is voor casuïstiek. Aandacht voor verstoten kanten is heel leerzaam. Werken met dromen geeft ook een nieuwe ingang en boeiend materiaal. Prima prijs-kwaliteitverhouding. Zeer goede boeiende literatuur en goede vaardige begeleiding. Op een prachtige plek zo in het centrum.

  Caroline Buis - Noordwest Ziekenhuisgroep - psycholoog onderwijs en opleiden
 4. Een 9! Wat een mooie zienswijze en prachtige verdiepende coachcursus door een paar fijne en kundige mensen.

  Dick Streefkerk - Alrijne Ziekenhuis - hoofd Intensive Care en interne coach
 5. Onder zeer professionele begeleiding van Judith Budde en Karin Brugman heb ik geleerd hoe ik Voice Dialogue nog meer kan toepassen in mijn coachingspraktijk. Door zelf als facilitator te oefenen, sessies te ondergaan en door sessies te observeren, heb ik veel meer ervaren wat Voice Dialogue voor mij en mijn cliënten kan betekenen. een enorme verrijking voor zowel mijzelf als voor mijn klanten. 

  Frieda de Vries - Frieda de Vries Coaching en loopbaanadvies - coach/loopbaanadviseur
 6. Ik heb gekregen/geleerd waarop ik had gehoopt. Ik heb hier lang naar uitgekeken en ben zo blij dat het er nu van is gekomen. Voice Dialogue is nu mijn mooiste tool. Hele goede begeleiders met verschillende persoonlijkheden. Uniek en onvergetelijk voor mij. 

  Gerda Baeten - Vergroot je invloed - psychotherapeut/coach
 7. Mooie verdiepende opleiding, praktisch toepasbaar. Ik heb weer meer geleerd over mijzelf en over mijn vak!

  Hanneke van Geet - De Baak - trainer
 8. De Vervolgopleiding Voice Dialogue is echt een verdieping om op een andere wijze met je cliënt in gesprek te gaan. het is voor mij een praktische manier om anders met de coachee in gesprek te gaan. Het kan eigenlijk nooit fout gaan heb ik ondertussen geleerd. Stap voor stap openbaart zich een prachtig zicht op wie we zijn, met al onze persona's, dichtbij of ver weggestopt. Judith, Karin en René zijn echte meesters in je ondersteunen in de wijze waarop je Voice Dialogue eigen maakt. 

  Henk-Jan Tromp - Henk-Jan Tromp De Persoonlijke Coach - coach
 9. Met het Balkon zit je eersterangs!

  Herman Ekenhorst - Herman Ekenhorst Training en Coaching - (loopbaan)coach / trainer
 10. Hele goede en fijne dagen met een prima opzet. Super begeleiding: deskundig, ervaren, met humor en zonder oordeel. Wat mij betreft breiden jullie de opleiding uit met een extra module van 2x2 dagen. Het smaakt naar meer. Het heeft mij als mens en als coach doen groeien.

  Ilonka Brugemann - Coaches van Medici - huisarts, supervisor, (team)coach, trainer
 11. Heel blij met de verdiepingstraining Voice Dialogue. Ik heb nog beter geleerd om af te stemmen op de cliënt, zodat ik de subpersoon meer tot leven kan brengen. En ik heb meer tools gekregen om naar de kwetsbaarheid te gaan, waar naar mijn mening altijd de sleutel ligt te kunnen groeien, waardoor je uiteindelijk beter de regie over je eigen leven kunt houden. Dank aan de fijne groep medecursisten en de begeleiding vanuit het Balkon!

  Inge Vandicke - Via Inge - HSP coach en inspirator
 12. Ik heb heel veel geleerd over het werk als facilitator, eigen subpersonen en mijn stijl van faciliteren. Blij dat we veel hebben kunnen oefenen. Dank jullie wel voor zoveel liefdevolle professionele begeleiding.

  Johann Glaubitz - Johann Glaubitz theatrale werkzaamheden - trainer / coach / acteur
 13. Ik heb intens genoten en voeding en inspiratie gekregen. Als mens en als professional in een veilige omgeving kunnen werken met twee kanjers van enthousiaste open trainers. Ik voelde me erg uitgenodigd mezelf te zijn o.a. doordat jullie zo heerlijk jezelf waren. En lekker, die humor die ook de nodige lichtheid in het geheel bracht. Ben primairder en directer gaan werken met cliënten. Heerlijke plek, weg van alles.

  Joost Tijdink - Bureau Tijdink - trainer/coach
 14. Ik vond het een mooi opgebouwde, leerzame en intensieve training waar ik weer veel inspiratie heb opgedaan. De afwisseling en hetgeen ik ondervonden heb in de sessies kan ik zeker toepassen in mijn werkpraktijk. Het stimuleert ook om Voice Dialogue nog meer in te zetten. Werken met Judith voelt als thuiskomen en de droge humor en prettige betrokkenheid van Karin spreken me aan. Altijd prettig om in het Balkon te zijn en de gastvrijheid te voelen, de stilte te ervaren en verwend te worden met heerlijke fantasierijke gerechten van de koks.

  Karin Pittie - PittieCommunicatie - trainer/coach
 15. Geweldige opleiding, juist het zachte en bewuste werken en de enorme effecten daarvan spreken mij aan. De opleiding is goed van opzet, compleet en direct toepasbaar in mijn praktijk. Mooie rode draad door de stof. Opleiders sluiten goed aan, stimulerend. Uitstekende prijs met waar voor het bedrag. Snelle, prompte en goede organisatie vanuit het bureau. En ik hou van dit prachtige plekje, de sfeer, de omgeving, de verzorging. Ik blijf er graag mee verbonden. 

  Karin Vos - Gemeente Oss - coördinator Programma Mobiliteit/ coach
 16. Wat een leerzame en interessate training! In een goed uitgebalnceerde mix van theorie en veel praktijk maak je in deze vier dagen een fikse verdiepingsslag (zowel in het faciliteren als in een stuk zelfinzicht door het ondergaan van sessies). Fijne begeleiding met bewonderenswaardige betrokkenheid, diepte, humor en warmte. Zeer leerzaam en een genot om zo vier dagen de kunst te mogen 'afkijken'.  

  Lucy Groen - GRIP studiebegeleiding - faalangsttrainer
 17. Deze training was een bron van inspiratie voor deze coach en haar subpersonen. Met een hecht doortimmerd en origineel programma en zeer toepasbaar in mijn praktijk. Niet goedkoop, maar kwaliteit ontvang ik zeker bij het Balkon. Superprofessionele organisatie. 

  Margreet Smilde - Smilde CommunicatieTrainingen - psycholoog/coach/trainer/bemiddelaar
 18. De training biedt een rijke leeromgeving met verrijkende aanpakken en ondersteuning van twee masters. Voedend en verdiepend. De Voice Dialogue demonstratie van Judith Budde met een deelnemer was voor mij het hoogtepunt. Prettig om veel te oefenen en van anderen te leren. Voor mij heel belangrijk om de Voice Dialogue techniek weer scherp te hebben en technisch weer te zien wat er toe doet en hoe je als coach op de cliënt kunt afstemmen. 

  Margriet Schut - Kessels & Smit, The Learning Company - adviseur/coach
 19. Fijne dagen. Ik heb verdiepingsmogelijkheden gekregen in het werken met Voice Dialogue. Met name het perspectief vanuit de kwetsbaarheid is bijzonder aanvullend. Uitstekende begeleiding van Judith die zelf continue het voorbeeld is van ZIJN. En ook heerlijk relativerend. René's inbreng met grote mildheid en scherpzinnigheid. De accommodatie is een warm bad in een fantastische omgeving. Dank voor de mooie dagen!

  Marieke Harbers - Move to B - trainer/coach/adviseur
 20. Ik vond de organisatie rondom de opleiding prima, de blokken leerzaam, met kundige opleiders die veel feedback gaven, prachtige locatie en geweldige catering. Jullie 3 opleiders zijn alle drie top op jullie eigen authentieke wijze anders en dat maakt het voor mij leuk om met jullie alle drie te werken omdat van ieder weer iets apart te leren valt. Tip: een terugkom/opfris blok na een half jaar zodat je alles weer scherp hebt.

  Marijke Veurink-Boere - Erasmus MC Zorgacademie - opleidingsadviseur/trainer/coach
 21. Heel erg veel geleerd en er is ook nog zoveel meer te leren. Zin om het nog meer toe te passen. En ook in eigen ontwikkeling weer nieuwe stappen gezet. Ondersteunende deskundige inspirerende opleiders met concrete feedback. Wat een heerlijke plek. Gastvrije mensen. Het voelt als een 2de huis. Prachtige tuin, smaakt naar meer, ook de prachtige omgeving.

  Mechel Mangelmans - MeerMogelijkheden - trainer/coach
 22. Zeer waardevolle opleiding. Het biedt voldoende gelegenheid om onder supervisie te oefenen en te verfijnen. De feedback vanuit de cursusleiding en de medecursisten heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik heb meer dan voldoende aan mijn eigen leerdoelen kunnen werken. Prettige, open begeleiding, speels en duidelijk. 

  Michel - -
 23. De opleiding heeft mijn verwachtingen overtroffen. Naast inhoudelijke diepgang ook veel gelegenheid om te oefenen, te groeien en waardevolle feedback te krijgen. Het meest bijzondere vond ik de trainers. Karen, Judith en Rene, zijn fantastische vakmensen die je in een hele fijne en bijzondere sfeer 3 maten doen groeien! Ik kom zeker terug!

  Monique van Bokhorst - Bureau Bevlogen - coach & trainer
 24. Een 10 voor deze opleiding! Fijne opzet en je oefent echt. De drie begeleiders zijn alledrie keigoed en heel verschillend. Rotten in het vak, inspirerend om van te leren.

  Noël de Rooij - Noël Coacht - coach
 25. Een verrijking voor mijn functioneren als professional en mijn persoonlijke leven. De prijs/kwaliteit is helemaal oké. Goed literatuuraanbod en jullie volgen ook de actualiteit van Voice Dialogue. Judith Budde en Karin Brugman zijn een heel sterk complementair top-duo. Mooie aanvulling van René Meijer (enkele dagdelen aanwezig). Liefdevolle organisatie met oog voor detail en geweldig rijke keuken en persoonlijk touch. Top!

  Rémi van der Elzen - Niet alleen op de wereld - trainer/coach/facilitator
 26. Goed. Heb er veel aan gehad. Op superplek, natuur, eten, alles met liefde en aandacht. Keep up the good work!

  Roland Slot - Warp B.V. - directeur
 27. Ik kijk positief terug op een bijzonder leerzame opleiding. In oktober 2018 heb ik de basisopleiding gevolgd. De vervolgopleiding geeft meer verdieping wat eigenlijk een 'must 'is om deze methode goed onder de knie te krijgen. De verdeling van 2x2 dagen gaf ruimte om, tussen de twee blokken in, de opgedane ervaringen te laten bezinken en toe te passen in eigen coachsessies. Professionele begeleiding. De humor van Karin Brugman humor geeft lucht. Judith Budde brengt rust en is scherp op de inhoud. 

  Silvia - -
 28. Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed professioneel bureau, aardig, kundig, oplettend. En wat heb ik me thuisgevoeld in het Balkon. Dat komt echt door de manier waarop er in het Balkon voor je 'gezorgd' wordt. Super ontspannend.  

  Wendy Eelsing - Ruwe Grond - communicatietrainer/coach/adviseur
 29. Voor mij een hele fijne opleiding! Mooie werkvormen, het smaakt naar meer.

  Yvonne Heus - Spring scholen in de praktijk - onderwijsbegeleider/coach

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach