Verdiep je ervaring als Voice Dialogue facilitator!

Diepgaand luisteren naar subpersonen. Masterclass

Kern van de training

In deze Masterclass leer je diepgaander en via meerdere ingangen luisteren naar subpersonen. Je bent beter in staat te blijven bij wat de cliënt zegt of laat zien en te werken met wat zich aandient. Je maakt gebruik van de kracht van aandacht en stilte in een sessie. Je hebt je vaardigheden om energetisch te werken verdiept en opnieuw ervaring opgedaan als begeleider. We werken in deze masterclass o.a. met het gedachtegoed over focussen van Eugene Gendlin.

Voor wie?

 • Je hebt ervaring in het werken met Voice Dialogue en je wilt je je expertise verdiepen. 
 • Je wilt diepgaander leren luisteren naar subpersonen, meer gebruik maken van stilte en nog sensitiever leren resoneren en induceren. 

Voorwaarde voor deelname: Je hebt onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue gevolgd (of een gelijkwaardige Voice Dialogue training elders). We veronderstellen de basistechnieken van Voice Dialogue en kennis van de Psychologie van de Ikken bekend. Heb je nog geen ervaring met Voice Dialogue? Kijk dan eens bij onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue. Heb je al ervaring met Voice Dialogue en wil je nu een intensieve opleiding volgen, kijk dan bij onze Vervolgopleiding Voice Dialogue.

Resultaat

 • Je hebt meerdere ingangen om naar subpersonen te luisteren verkend.
 • Je bent beter in staat te werken met wat de cliënt zegt en laat zien en werkt met wat zich aandient.
 • Je maakt gebruik van de kracht van aandacht en stilte in een sessie.
 • Je hebt je vaardigheden om energetisch te werken verdiept.
 • Je hebt ervaring opgedaan als begeleider.

Begeleiding

De training wordt gegeven door Judith Budde en (afhankelijk van het aantal deelnemers) Karin Brugman , auteurs van Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders en Ik (k)en mijn Ikken, Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue'). René Meijer is een aantal dagdelen als extra opleider aanwezig, zodat iedereen onder intensieve begeleiding kan oefenen in kleine groepen. Klik hier voor informatie over hun achtergrond. We zijn aangesloten bij de International Voice Dialogue Agreement (www.ivda.info) en volgden jarenlang trainingen bij Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue. 

Praktische informatie

Aantal dagdelen 5 dagdelen
Duur 2 dagen
Aantal deelnemers Max. 15
Locatie het Balkon in Vasse
Meer informatie
Bij Sandra Stroot, tel. 0541-518194 of stuur een email naar info@hetbalkon.nl
 

Data en kosten

Data

Groep 1 
23 t/m 24 november 2017

De cursus omvat 2 aaneengesloten dagen.
Het programma start op dag 1 om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur op dag 2.

Kosten

Programma: € 630,- inclusief lesmateriaal.
Verblijf: € 155,- inclusief BTW en toeristenbelasting.

PE-punten

Erkenning NOLOC PE-punten door leden zelf aan te vragen.
Overige erkenningen N.v.t.

Verblijf

Je verblijft tijdens de cursus op een eenpersoonskamer met eigen badkamer in het Balkon in Vasse (Overijssel). Het Balkon beschikt over 19 slaapkamers, twee sfeervolle zalen, een uitgebreide vakbibliotheek, een stilte- en meditatieruimte, computer- en internetfaciliteiten, een rustige tuin en kruidentuin. In de directe omgeving zijn tal van mogelijkheden voor joggen en wandelen. In de kosten van het programma zijn opgenomen: alle overnachtingen met ontbijt, uitgebreide lunches, snacks, driegangendiners, alle koffie en thee, vers fruit, zaalhuur, toeristenbelasting en BTW.
Kijk hier waar je verblijft. 

Reacties klanten

Deze masterclass geven we in 2017 voor de eerste keer. Lees hieronder wat deelnemers zeggen over onze andere masterclasses:


 1. Super, deze masterclass. Een goede verdieping in het werken met Voice Dialogue. Met uitstekend begeleiding.

  Annelies Manders - Annelies Manders Coaching en Outplacement - coach
 2. Prima training. Ik kijk er goed op terug en vond het leerzaam om gericht met verstoten ikken aan de slag te gaan. Ik heb er zeker handvatten voor gekregen. Ik vind jullie als opleiders een goed stel. Jullie vullen elkaar uitstekend aan en ik vind het prachtig om te zien hoe jullie spontaan een sessie neerzetten. Ook de humor en luchtigheid waardeer ik zeer. 

  Annelies van Schaik - Petta Coaching & Advies - coach
 3. Goede training met prettige opbouw, eerst op speelse wijze erin komen en daarna het 'serieuze werk'. Prettige interactieve werkvormen. Warme begeleiding, scherp in de feedback en gedegen. En het is altijd fijn om weer even in het Balkon te mogen vertoeven. Eenvoud maakt rustig. Eten heerlijk! Het had nog wel een dag langer mogen duren.

  Anoniem - - trainer/coach
 4. Bijzonder inspirerende masterclass. Smaakt naar meer.
  Met heldere, veilige, deskundige, warme en vrolijke begeleiding.
  De locatie is geweldig: mooi, sfeervol, lekker eten, gastvrij.

  Carla van Weelie - Grow2Care - trainer/coach
 5. Zeer goede masterclass. Bouwt goed voort op de al aanwezige ervaring. De hele cursus ademt transparantie en lichtvoetigheid, waardoor verstoten duivels en brutale honden de ruimte krijgen en er ook nog veel gelachen kan worden. De werkwijzen bieden een fijne afwisseling en combinatie van theorie - die nooit saai wordt - en oefenen. De toepasbaarheid is hoog. Ik ga er meteen mee aan de slag. De combinatie van de opleiders maakt het geheel zo leerzaam, leuk en effectief. De samenwerking verloopt naadloos, waarbij Judith de serieuzere bedachtzame kant vertegenwoordigt en Karin illustreert met verhalen en een grap en een grol. Aangevuld met de rustige respectvolle begeleiding van René. Samen bereiken jullie precies de goede mix van inhoud en sfeer.

  Charlotte Keijzer - - coach, intervisie- en dialoogbegeleider
 6. Ik heb intens genoten en voeding en inspiratie gekregen. Als mens en als professional in een veilige omgeving kunnen werken met twee kanjers van enthousiaste open trainers. Ik voelde me erg uitgenodigd mezelf te zijn o.a. doordat jullie zo heerlijk jezelf waren. En lekker, die humor die ook de nodige lichtheid in het geheel bracht. Ben primairder en directer gaan werken met cliënten. Heerlijke plek, weg van alles.

  Joost Tijdink - Bureau Tijdink - trainer/coach
 7. Ik vond het een mooi opgebouwde, leerzame en intensieve masterclass waar ik weer veel inspiratie heb opgedaan. De afwisseling en hetgeen ik ondervonden heb in de sessies kan ik zeker toepassen in mijn werkpraktijk. Het stimuleert ook om Voice Dialogue nog meer in te zetten. Werken met Judith voelt als thuiskomen en de droge humor en prettige betrokkenheid van Karin spreken me aan. Altijd prettig om in het Balkon te zijn en de gastvrijheid te voelen, de stilte te ervaren en verwend te worden met heerlijke fantasierijke gerechten van de koks.

  Karin Pittie - PittieCommunicatie - trainer/coach
 8. Deze masterclass was een bron van inspiratie voor deze coach en haar subpersonen. Met een hecht doortimmerd en origineel programma en zeer toepasbaar in mijn praktijk. Niet goedkoop, maar kwaliteit ontvang ik zeker bij het Balkon. Superprofessionele organisatie. 

  Margreet Smilde - Smilde CommunicatieTrainingen - psycholoog/coach/trainer/bemiddelaar

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

Het Balkon staat al jaren in mijn top 3! Het is een prachtige plek. Gastvrijheid is voor mij het sleutelwoord. Dat belichamen de Balkonmedewerkers bij alles wat ze doen. De sfeer van de plek is ongeëvenaard, een combinatie van soberheid en...

Over ons conferentiecentrum

Piet en Marry Weisfelt

Weisfelt en partners opleiders

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze bedrijfstrainingen

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach