Verdiep je ervaring als Voice Dialogue facilitator!

Diepgaand luisteren naar subpersonen. Masterclass

Kern van de training

In deze Masterclass leer je diepgaander en via meerdere ingangen luisteren naar subpersonen. Je bent beter in staat te blijven bij wat de cliënt zegt of laat zien en te werken met wat zich aandient. Je maakt gebruik van de kracht van aandacht en stilte in een sessie. Je hebt je vaardigheden om energetisch te werken verdiept en opnieuw ervaring opgedaan als begeleider. We werken in deze masterclass o.a. met het gedachtegoed over focussen van Eugene Gendlin.

Voor wie?

 • Je hebt ervaring in het werken met Voice Dialogue en je wilt je je expertise verdiepen. 
 • Je wilt diepgaander leren luisteren naar subpersonen, meer gebruik maken van stilte en nog sensitiever leren resoneren en induceren. 

Voorwaarde voor deelname: Je hebt onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue gevolgd (of een gelijkwaardige Voice Dialogue training elders). We veronderstellen de basistechnieken van Voice Dialogue en kennis van de Psychologie van de Ikken bekend. Heb je nog geen ervaring met Voice Dialogue? Kijk dan eens bij onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue. Heb je al ervaring met Voice Dialogue en wil je nu een intensieve opleiding volgen, kijk dan bij onze Vervolgopleiding Voice Dialogue.

Resultaat

 • Je hebt meerdere ingangen om naar subpersonen te luisteren verkend.
 • Je bent beter in staat te werken met wat de cliënt zegt en laat zien en werkt met wat zich aandient.
 • Je maakt gebruik van de kracht van aandacht en stilte in een sessie.
 • Je hebt je vaardigheden om energetisch te werken verdiept.
 • Je hebt ervaring opgedaan als begeleider.

Begeleiding

De training wordt gegeven door Judith Budde en (afhankelijk van het aantal deelnemers) Karin Brugman , auteurs van Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders en Ik (k)en mijn Ikken, Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue'). René Meijer is een aantal dagdelen als extra opleider aanwezig, zodat iedereen onder intensieve begeleiding kan oefenen in kleine groepen. Klik hier voor informatie over hun achtergrond. We zijn aangesloten bij de International Voice Dialogue Agreement (www.ivda.info) en volgden jarenlang trainingen bij Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue. 

Praktische informatie

Aantal dagdelen 5 dagdelen
Duur 2 dagen
Aantal deelnemers Max. 15
Locatie  
Meer informatie
Bij Sandra Stroot, tel. 0575-743709 of stuur een email naar info@hetbalkon.nl
 

Data en kosten

Data

Data binnenkort bekend op deze site.

De cursus omvat 2 aaneengesloten dagen.
Het programma start op dag 1 om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur op dag 2.

Kosten

Programma: € 630,- inclusief lesmateriaal.
Verblijf: € 155,- inclusief BTW en toeristenbelasting.

PE-punten

Erkenning NOLOC PE-punten door leden zelf aan te vragen.
Overige erkenningen N.v.t.

Verblijf

Je verblijft tijdens de cursus op een eenpersoonskamer met eigen badkamer in het Balkon in Vasse (Overijssel). Het Balkon beschikt over 19 slaapkamers, twee sfeervolle zalen, een uitgebreide vakbibliotheek, een stilte- en meditatieruimte, computer- en internetfaciliteiten, een rustige tuin en kruidentuin. In de directe omgeving zijn tal van mogelijkheden voor joggen en wandelen. In de kosten van het programma zijn opgenomen: alle overnachtingen met ontbijt, uitgebreide lunches, snacks, driegangendiners, alle koffie en thee, vers fruit, zaalhuur, toeristenbelasting en BTW.
Kijk hier waar je verblijft. 

Reacties klanten

 1. Super! Een 9!

  Anomiem - -
 2. Een heel leerzaam en vernieuwend programma. Zeer goed bruikbaar. Vooral de vertraging en het op de millimeter werken gaat rust geven. Het is veilig thuiskomen bij de opleiders. 

  Carla van Weelie - Grow2Care - trainer/coach/adviseur
 3. Zeer goed programma. Combinatie van theorie en oefenen brengt veel mogelijkheden voor de praktijk. De opbouw was voor mij heel behulpzaam en bevredigend. Direct toepasbaar, d.w.z. geoeg aanknopingspunten om mee aan de slag te gaan en ervaring op te doen. 
  Judith Budde: fijn, luchtig, inhoudelijk degelijk, interventies: geen moment waarop ik dat niet heel goed vond. Karin Brugman: als altijd: vol humor, zeer intens en doorleefd. Een fantastisch voorbeeld.

  Charlotte Keijzer - -
 4. Een 8,5! Rustige opbouw via theorie naar praktijk. Judith is voor mij de verpersoonlijking van Voice Dialogue. Stimulerend, aansluitend, onderzoekend en liefdevol zonder klefheid. René meer analytisch en betrokken. Ik heb door Karin's demonstratie echt helder gekregen wat een focosgesprek inhoud en hoe dat in een Voice Dialogue gesprek ingepast kan worden.

  Johann Glaubitz - Johann Glaubitz Theatrale Werkzaamheden - trainer/coach/(trainings)acteur
 5. Fijne dagen met mooie leermomenten. Hele prettige begeleiding. Fijn dat er zulke concrete en bruikbare feedback gegeven werd.

  Marianne van Zetten - Novilo - senior trainer/ontwikkelaar
 6. Fijne opbouw, goede begeleiding. Alles was goed geregeld en fijn om weer in het Balkon te zijn.

  Marjon Tjepkema - Tjepkemacoaching - loopbaancoach/vitaliteitscoach
 7. Fijne erg prettige training. hele vele oefenen was welkom. Goede balans tussen theorie en oefenen. Top begeleiding.

  Peggy Bouchoms - HRM Visie - arbeids- en organisatiepsycholoog

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze bedrijfstrainingen

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach