Uit je dilemma: anders omgaan met lastige keuzes - online workshop

Enkele malen per jaar geeft Judith Budde 's ochtends de online workshop: Uit je dilemma: anders omgaan met lastige keuzes.

"Een van de belangrijkste dingen die ik leerde in alle jaren dat ik met Voice Dialogue werk is hoe om te gaan met dilemma's. Hal Stone, een van de grondleggers van Voice Dialogue, zei altijd: "Als je voor een keuze staat, maar je weet nog niet wat je moet doen, wacht dan!" Nog niet kunnen kiezen heeft vaak te maken met het feit dat bepaalde ikken in jou nog onvoldoende gehoord zijn. Leer te wachten, de spanning en frustratie te verdragen en gebruik de tijd om naar alle ikken te luisteren die zich in je dilemma laten horen. Dat leidt tot doorleefde keuzes waar je achter kunt staan, ook als de consequenties niet per se prettig zijn.
In deze workshop houd ik een inleiding op dit thema en ga je ook zelf aan de slag met de vraag hoe jij omgaat met dilemma's. Reken op een levendig interactief programma, met zowel plenaire onderdelen als uitwisseling in kleine subgroepjes. Je bespreekt een eigen dilemma niet in de plenaire groep, maar steeds in hetzelfde subgroepje van maximaal 3 personen.

Voice Dialogue
We werken in deze workshop vanuit het gedachtegoed van Voice Dialogue, een krachtige visie op de ontwikkeling van onze persoonlijkheid en methode om onze binnenwereld beter te leren kennen. Wil je meer weten over Voice Dialogue en omgaan met dilemma's?
* Lees Judith's artikel: Dilemma's oplossen? Een kwestie  van anders luisteren.
* Kijk hier voor informatie, filmpjes en literatuur over Voice Dialogue.

Voor wie
Voor directeuren, leidinggevenden, professionals en andere belangstellenden die zich willen verdiepen in de kunst van het keuzes maken. Voorkennis van Voice Dialogue is niet nodig. 
 
Voorbereiding
Voorafgaande aan de workshop ontvang je een voorbereidingsopdracht.

Het resultaat
* Je hebt kennis gemaakt met een ruimtegevende visie op het omgaan met lastige keuzes en dilemma's.
* Je hebt een eigen dilemma onder de loep genomen en zicht gekregen op de verschillende ikken in jou die bij jouw vraagstuk betrokken zijn.
* Je hebt een indruk gekregen wat je te doen staat om uit je dilemma te raken.
 

Praktische informatie

Datum woensdag 28 september 2022
Duur 9.00 - 13.00 uur (met 2x een pauze)
Aantal deelnemers Maximaal 9
Kosten  € 150,- (vrij van BTW)
Locatie Online via Zoom (je ontvangt een link om in te loggen)
Workshopleider Judith Budde
Meer informatie Bij Sandra Stroot, tel. 0575-743709 of  stuur een email naar info@hetbalkon.nl.
Aanmelden Met de rode inschrijfbutton links bovenaan deze pagina 

Data en kosten

Datum: Woensdag 28 september 2022 van 09.00 - 13.00 uur.

Kosten: € 150,- (vrij van BTW).

Reacties klanten

 1. De workshop “Uit je dilemma” gegeven door Judith Budde heb ik met plezier gevolgd. Het is verbazingwekkend hoe ik in korte tijd door middel van Voice Dialogue meer (in)zicht kreeg in mijn dilemma. Onder professionele en prettige begeleiding van Judith vloog deze ochtend voorbij en kon ik concreet een volgende stap zetten in het onderwerp wat ik in bracht. Een aanrader om aan mee te doen!

  Gabriëlle Konings - Koningswijze - trainer/coach
 2. Hartelijk dank Judith voor de fijne workshop! Verrassend hoe jij ons op één halve dag zoveel hebt kunnen bieden! Duidelijk, to the point en diepgaand. Een fijne workshop om het nieuwe jaar te starten en wie weet.... komt er nog een mooi project uit voort. Het was een Inspirerende ontmoeting met jou en de andere deelnemers.  

  Patty Leppens - Patty Leppens psychotherapie, coaching en opleiding - psychotherapeut
 3. De workshop over 'Uit je dilemma' leert je hoe je mensen dichtbij zichzelf kan laten blijven. Het probleem van een dilemma is dat je niet weet waar je goed aan doet. Als de verschillende stemmen in je hoofd écht gehoord zijn, dan kun je met een gerust hart een besluit nemen. Judith Budde weet als geen ander haar vakmanschap in het luisteren hierbij over te brengen.

  Rebecca Dabekaussen - Praktijk Blijvend Verbonden. - rouwtherapeut
 4. Wat een effectieve manier om in korte tijd inzicht te krijgen in vraagstukken van jezelf.

  Tom Zomer - Waardevol - trainer/coach

Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach