Snelle verdieping van je expertise: Online College reeks

Drie inspirerende colleges, waarmee je in 1,5 uur meegenomen wordt in de kern van een vraagstuk. René Meijer, Karin Brugman en Judith Budde delen in korte tijd hun expertise, waarmee je jouw repertoire als professional verbreedt. Je kunt deelnemen aan een enkel college of met korting aan de serie van drie.

28 april 2021: Luisteren naar de taal van het ongezegde (college over talen van luisteren door Karin Brugman)
Hoe vind je taal voor iets wat je intuïtief weet, voor wat je aanvoelt en wat op zichzelf onzegbaar is? Met taal proberen we uitdrukking te geven aan wat ons innerlijk raakt. Tegelijkertijd brengt taal vaak juist een scheiding teweeg tussen onze ervaring en de beschrijving ervan. In dit college leer je de taal van het ongezegde beter verstaan. Centraal staat de zoektocht hoe je als coach / begeleider op zo’n manier kunt luisteren dat mensen dieper in hun eigen innerlijk kunnen afdalen.
Ben je geboeid door dit thema en wil je (na dit college) intensiever met dit onderwerp aan de slag? Kies dan voor de tweedaagse Training Leren luisteren zoals Carl Rogers.

12 mei 2021: Greep op de onderstroom (college groepsdynamica door René Meijer)
Je krijgt inzicht in verborgen patronen en onbewuste processen in groepen en teams. Mensen zijn ook irrationele wezens, hoezeer we ook de illusie in stand willen houden dat professionals rationeel handelen. In dit college krijg je handvatten om onbewuste onderstromen te herkennen en te duiden.
Wil je (na dit college) intensiever met dit onderwerp aan de slag? Kies dan voor de vierdaagse Trainen van teams: Training Groepsdynamica en teamcoaching.

15 juni 2021: Als het niet loopt zoals je hoopt (college omgaan met ongemak in begeleiding door René Meijer)
In dit college ligt het accent op het omgaan met het ongemak dat kan ontstaan als de dingen niet lopen zoals we willen of gepland hadden. In brede zin kan het gaan om onvrede over hoe het leven gaat. We hadden verwachtingen van – en plannen voor – de toekomst en nu worden die doorkruist door onverwachte en ongewenste gebeurtenissen. Het kan gaan om kleine dingen, maar de Coronacrisis laat zien dat de hele wereld hiermee geconfronteerd kan worden.

In beperktere zin gaat het om ongemak, veroorzaakt door onverwachte en ongewenste situaties die optreden in je werk als coach, adviseur of leidinggevende. Je geplande interventies pakken heel anders uit of worden doorkruist door onverwachte reacties van de ander of anderen. Hoe kun je hierop reageren? Welke houding kan je helpen om te gaan met de frustratie en teleurstelling als het niet loopt zoals je wilt? In dit college betoogt René Meijer dat de Middenpositie een vruchtbare positie kan zijn om vanuit te werken. Vanuit diverse stromingen, zoals boeddhisme, taoïsme, psychoanalyse en Voice Dialogue illustreert René wat deze Middenpositie zou kunnen inhouden.

Dit thema komt, met heel veel andere invalshoeken en vaardigheden, uitgebreid aan bod in de laatste uitvoering van onze jaaropleiding Interventiekunde: Meesterlijk interveniëren.

Praktische informatie
Datum 28 april en/of 12 mei en/of 15 juni 2021
Duur 9.30 - 11.00 uur 
Aantal deelnemers Maximaal 30
Kosten  één college € 45,- (vrij van BTW); reductie: drie colleges: € 120,- (vrij van BTW)
Locatie Online via Zoom (je ontvangt een link om in te loggen)
Collegedocent René Meijer of Judith Budde of Karin Brugman
Meer informatie Bij Sandra Stroot, tel. 0575-743709 of  stuur een email naar info@hetbalkon.nl.
Aanmelden Met de rode inschrijfbutton links bovenaan deze pagina

 


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach