Snelle verdieping van je expertise: Online College reeks

Inspirerende colleges, waarmee je in 1,5 uur meegenomen wordt in de kern van een vraagstuk. René Meijer, Karin Brugman en Judith Budde delen in korte tijd hun expertise, waarmee je jouw repertoire als professional verbreedt. 

24 juni 2021: Relaties als leermeester (college Voice Dialogue door Judith Budde)
Met Voice Dialogue verwerf je een helder begrippenkader om de dynamiek in relaties te ontrafelen. In een relatie – zowel privé als op het werk – reageren ikken in jou op de ikken in een ander. Soms is dat positief, soms botsen ikken met elkaar. Al heel snel belanden we in steeds weer hetzelfde patroon. We polariseren waardoor de onderliggende kwetsbaarheid verborgen blijft. Hoe kun je dit doorzien en wellicht effectief oppakken? Een college over anders omgaan met conflicten en over wat je kunt leren van je bindingspatronen. Wil je (na dit college) intensiever met dit onderwerp aan de slag? Kies dan voor de tweedaagse Training De relatie als leermeester: werken met Voice Dialogue in relaties of ga naar ons gehele aanbod Voice Dialogue programma's. 

29 september 2021: Greep op de onderstroom (college groepsdynamica door René Meijer)
J
e krijgt inzicht in verborgen patronen en onbewuste processen in groepen en teams. Mensen zijn ook irrationele wezens, hoezeer we ook de illusie in stand willen houden dat professionals rationeel handelen. In dit college krijg je handvatten om onbewuste onderstromen te herkennen en te duiden.
Wil je (na dit college) intensiever met dit onderwerp aan de slag? Kies dan voor de vierdaagse Trainen van teams: Training Groepsdynamica en teamcoaching.

14 oktober 2021: 'Lastige' lieden in coaching (college psychopathologie door René Meijer)
Je krijgt inzicht in de achtergrond van mensen met een 'lastige' persoonlijkheidsstructuur. Problemen in de samenwerking kunnen te maken hebben met  aspecten van iemand's persoonlijkheid. In dit college ligt de nadruk op mensen met weinig zelfinzicht, die 'alles' buiten zichzelf leggen. Hoe kun je dit sneller signaleren en adequaat reageren?
Wil je (na dit college) intensiever met dit onderwerp aan de slag? Kies dan voor de tweedaagse Cursus Herkennen van psychopathologie. 

26 oktober 2021: Verdiepend luisteren zoals Rogers en Gendlin (college door Karin Brugman)
Info volgt nog

11 november 2021: De minderheid in jezelf: omgaan met innerlijke diversiteit (college Voice Dialogue door Judith Budde)
We hebben allemaal een scala aan identiteiten. We zijn tegelijkertijd b.v. vrouw, moeder, veganist, coach, hondenliefhebber, brildragend, hoog opgeleid, lid van de PvdA en dochter van een alcoholist. Of man, hetero, kinderloos, deel van een tweeling, PVV-er, huiseigenaar, diabeet en gepensioneerd. Sommige van onze identiteiten zijn algemeen geaccepteerd; andere identiteiten zijn maatschappelijk minder gewild of worden ronduit afgewezen. Hoe ga je om met (de reactie op) identiteiten die - door je omgeving of in jezelf - op afkeuring kunnen rekenen of waar je je voor schaamt? Hoe helpt Voice Dialogue om met onze innerlijke diversiteit om te gaan, juist ook met datgene wat in de schaduw leeft? Daarover gaat dit college, met vele anekdotes uit het dagelijkse leven. 

9 december 2021: Voice Dialogue en leiderschap (college door Judith Budde)
info volgt nog.

2 februari 2022: Als het niet loopt zoals je hoopt (college omgaan met ongemak in begeleiding door René Meijer)
In dit college ligt het accent op het omgaan met het ongemak dat kan ontstaan als de dingen niet lopen zoals we willen of gepland hadden. In brede zin kan het gaan om onvrede over hoe het leven gaat. We hadden verwachtingen van – en plannen voor – de toekomst en nu worden die doorkruist door onverwachte en ongewenste gebeurtenissen. Het kan gaan om kleine dingen, maar de Coronacrisis laat zien dat de hele wereld hiermee geconfronteerd kan worden. In beperktere zin gaat het om ongemak, veroorzaakt door onverwachte en ongewenste situaties die optreden in je werk als coach, adviseur of leidinggevende. Je geplande interventies pakken heel anders uit of worden doorkruist door onverwachte reacties van de ander of anderen. Hoe kun je hierop reageren? Welke houding kan je helpen om te gaan met de frustratie en teleurstelling als het niet loopt zoals je wilt? In dit college betoogt René Meijer dat de Middenpositie een vruchtbare positie kan zijn om vanuit te werken. Vanuit diverse stromingen, zoals boeddhisme, taoïsme, psychoanalyse en Voice Dialogue illustreert René wat deze Middenpositie zou kunnen inhouden.

Praktische informatie

Datum Zie hierboven bij de beschrijving van elk college
Duur 9.30 - 11.00 uur 
Aantal deelnemers Maximaal 30
Kosten  € 45,- per college (vrij van BTW): € 120,- (vrij van BTW)
Locatie Online via Zoom (je ontvangt een link om in te loggen)
Collegedocent René Meijer of Judith Budde of Karin Brugman
Meer informatie Bij Sandra Stroot, tel. 0575-743709 of  stuur een email naar info@hetbalkon.nl.
Aanmelden Met de rode inschrijfbutton links bovenaan deze pagina

 


Fantastische opleiding, een 9! Mooie mix tussen theorie en praktijk. Ik vind jullie allebei fantastische opleiders. Jullie verschillen van elkaar, maar daardoor in combinatie met elkaar zo enorm goed en aanvullend. Gouden duo! Ontzettend goed...

over Vervolgopleiding Voice Dialogue

Wendy Eelsing

Ruwe Grond communicatietrainer/coach/adviseur

Waar voor je geld! Zeer professioneel, leerzaam en daarnaast persoonlijk verdiepend en openend. Het geeft voldoende instrumenten om ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Professionele begeleiding met een eigenzinnige stijl...

over Training Mentaliserend coachen

Ronald Schippers

Bureau Schippers coach/trainer

Een enorme verdieping. Ik ben anders naar groepen gaan kijken en meer gaan zien. Erg goede mix van inhoud achtergrond en toepassing.

over Trainen van Teams: training Groepsdynamica en Teamcoaching

Martijn van der Meer

FNV Formaat trainer/teamcoach

Deze methode verheldert zo sterk de interne processen van mensen. Voice Dialogue is voor mij niet meer weg te denken.

over Basistraining Coachen met Voice Dialogue

Carolijn ter Veer-Vinke

Orga coach/managing consultant

Zeer goed, met veel zorg en professionaliteit. Het heeft mijn verwachtingen overstegen. Zeer goed bruikbaar. Wat mij bij blijft is ook de relaxedheid van de trainers. Dank!

over 'Lastige' lieden in coaching: Cursus Herkennen van psychopathologie

Mona Oosterwijk

Mo Coaching Coach

Een 9. De opleiding gaf me inspiratie, verdieping en veel leerplezier. Voer voor verdere toepassing en uitwerking in m’n werk!

over Meesterlijk interveniëren: Opleiding Interventiekunde (laatste uitvoering!)

Marjan Engelen

Marjan Engelen Communicatie trainer/coach/procesbegeleider

De trainers van het Balkon koppelen helderheid en betrokkenheid aan een grote deskundigheid.

Over onze begeleiding van teams

Ellie Verschoor

Regio Twente afdeling P&O loopbaanadviseur

De kennismaking van de Universiteit Twente met René Meijer en Judith Budde als trainers bevalt méér dan goed! Dat ze beiden zeer goede en prettige coaches zijn, wisten we al veel langer. Beiden combineren kundigheid, creativiteit,...

Over onze coaching

John Winter

Universiteit Twente Hoofd Career Development Centre

Pure verwennerij, een retraite bij het Balkon: fijne mensen, mooi afwisselend programma, heerlijk eten, rust en bezinning in een prachtige omgeving!

over Retraite De kracht van kwetsbaarheid

Miranda Adams

Begeleiding in Werk coach